Cultural Art-Gene Jeugd uitwisseling

Telavi City, Georgia

Van 17 tot 26 Juli 2017 waren Elise, Nienke, Tess, Florian en Richard in Telavi City, Georgie om nieuwe culturen te ontdekken en stereotypes te breken. Dit werd gedaan door middel van spelletjes, verhalen en grappige voorstellingen van onze eigen culturen.
Het project werd uitgevoerd met 34 jongeren van de deelnemende landen: Duitsland, Oostenrijk, Turkije, Georgie, Armenie, Ukraine en Nederland. Het project was gestart door MasterPeace en gehost door de NGO Caucasus Youth Nexus van Georgie.
Wil je meer weten? Bekijk de aftermovie hier

Richard:
We hebben hier veel geleerd over hoe anders het is in andere landen, maar ook dat wat voor ons normaal is, is voor hen heel anders. Door deze dingen te ontdekken word je veel meer open voor de wereld en hier leer je heel veel van. Zoals een avond gooide ik iets op de grond (ik weet het, dit is slecht) en iemand keek mij zo raar aan dat ik dat deed. In Nederland gooien heel veel mensen allemaal afval op straat, maar in andere landen zijn ze actief bezig met de straten schoon te houden.
Ook heb ik heel erg gemerkt dat er veel haat ligt tussen sommige landen voor redenen dat hun landen elkaar hebben aangedaan, maar door dit soort uitwisselingen merkten veel jongeren dat het hun landen zijn die ruzie hebben maar dat de jongeren zlef heel aardig zijn en verandering hier in willen brengen. In deze kleine 10 dagen heb ik echt een familie rond de wereld opgebouwd, dit is uniek en gebeurd niet vaak.