MasterPeace Clubs

MasterPeace Clubs

MasterPeace Nederland

De MasterPeace Club in Nederland bestaat uit verschillende lokale teams, afkomstig van scholen, universiteiten, sportverenigingen en buurthuizen. Deze teams zijn zelfstandig en zijn de actieve fundamenten van de Clubs. Ze organiseren hun eigen evenementen die in het teken van de vier passie statements van MasterPeace: Music above Fighting, Dialogue above Judgment, Bread above Bombs en Creation above Destruction. Daarnaast dragen zij de vier kernwaarden van MasterPeace uit: positiviteit, autonomie, co-creatie en ‘walk your talk’. Hoe de teams hier invulling aan willen geven is aan hen.

Wil jij jouw eigen MasterPeace team in Nederland beginnen, neem dan contact op met ons team.

Clubs wereldwijd

In een paar jaar tijd is de MasterPeace beweging enorm gegroeid. Jonge ondernemers, studenten en andere groepen zijn georganiseerd in Clubs. Zij zetten zich in voor de vrede in hun regio, land, of zelfs tot over de grens. Effective vredesprojecten worden opgezet in o.a. Sierra Leone, Libanon, Guinea en Kenia. Elke Club organiseert op 21 september, de Internationale Dag van de Vrede, in eigen land een MasterPeace event in het teken van muziek, kunst, sport en dialoog.

MasterPeace Heroes

Onze clubs maken lokaal het verschil. Zij zijn onze “local Changemakers”. Net als degene die zich in hun directe omgeving hard maken voor vreedzame oplossingen en evenementen organiseren om de aandacht op vrede niet te laten verslappen. Zo ook Philip Kpakiwa van MasterPeace Club Nieuw Guinea. In dit filmpje vertelt hij over zijn jeugd in Sierra Leone, en hoe hij het conflict daar ontvluchtte. Hoe voelt het als je een groot deel van je familie verliest aan het geweld? Waarom kiest hij voor de vrede?