MasterPeace in Concert 2015


MasterPeace in Concert

Dit jaar vond MasterPeace in Concert plaats op zondag 20 september 2015 in de Concertzaal van de Tolhuistuin. In een vier uur durend programma zetten tientallen artiesten de oproep van MasterPeace kracht bij: VanVelzen & band, Rilan & the Bombardiers, Karsu, Neema Ntalel (Kenia), De Nachtdienst, Gil Semedo, Rabasa (Kaapverdië) en Leonie Meijer. Rapper Diggy Dex tekende voor een speciale opening, dans kwam van de Kids van Amsterdam Oost en Sylvana Simons verzorgde de presentatie.neema-MIC


 

De Line-Up


 

Be a Nelson – Nieuwe campagne video

Regisseur Hesdy Lonwijk ontwikkelde samen met de Michael Middelkoop en Sharif Abdel Mawla, de nieuwe Be a Nelson commercial voor MasterPeace met de slogan ‘I don’t want your money’. Deze maakt op een confronterende en poëtische wijze duidelijk dat mensen in conflictgebieden bovenal behoefte hebben aan een wereld die actie onderneemt. Een visie die gehoor vond bij het creëren van deze commercial. Lonwijk: “De vuurdoop kwam met het pitchen van het idee aan onze beoogde cast: vluchtelingen van ‘We are here’ en AZC Almere. Pas toen zij zich achter het plan schaarden, wisten wij dat we de juiste invalshoek te pakken hadden”.

banner-MICBe a Nelson – boeklancering

Tijdens het concert werd ook het ‘Be a Nelson’ boek van MasterPeace founder Ilco van der Linde gepresenteerd. In samenwerking met een tiental journalisten is het ‘Be a Nelson’ boek geschreven. Be a Nelson is het levensverhaal van Ilco van der Linde, initiatiefnemer van MasterPeace, dance4life en Bevrijdingspop – een boek met vele anekdotes, ups & downs en lessons learned over zijn campagnes van de afgelopen 35 jaar. Hoe zijn deze alom bekende initiatieven begonnen en opgebouwd? Welke visie schuilt erachter? Daarnaast bevat het boek 23 portretten van change-makers uit de hele wereld, met grote en kleine daden, bekend en onbekend. Het boek biedt daarmee hoop, zicht op verandering en inspiratie om zelf de mouwen op te stropen: idealisme werkt!

Het boek wordt uitgegeven door Lemniscaat en zag tijdens MasterPeace in Concert het levenslicht.
Meer informatie over het boek en de promotie tour die start op 20 september: beanelson.com