Young Masters of Peace


Bestel nu het boek Young Masters of Peace

Op 1 juni 2017 verschijnt het boek Young Masters of Peace. Tweeënzeventig pagina’s met bijzondere verhalen van acht jonge mensen uit Kenia, Zambia en Nederland en prachtige foto’s. Zij zijn de belichaming van de uitspraak van Mandela ‘May your choices reflect your hopes, not your fears’.

Alle betrokkenen hebben belangeloos meegewerkt aan het boek. MasterPeace krijgt 500 exemplaren van het boek om te verspreiden. De verdere oplage wordt verkocht. Van de opbrengsten vergoeden we de drukkosten, eventuele winst is voor MasterPeace. De volgende stap is dat deze verhalen hun weg vinden naar zoveel mogelijk mensen.

Bestel nu met korting

Het boek is vanaf 1 juni te koop in de winkel, maar als je op deze wijze besteld, krijg je korting op het boek, mits je bestelling voor 1 mei bij ons binnen is.

In de winkel gaat het € 24,95 kosten maar je kunt het nu bestellen met 20% korting voor € 19,95. Als je vijf of meer exemplaren bestelt dan gelden nog hogere kortingen:
– Bij 5 of meer exemplaren 30% korting dus € 17,50 per boek
– Bij 10 of meer exemplaren 40% korting dus € 14,95 per boek

Bestellen kan via een mail naar info@zadoks.nl met het aantal exemplaren en je achternaam. Je krijgt de boeken toegestuurd. Prijzen zijn exclusief verzendkosten. Zelf ophalen in Utrecht kan ook.

Informatie over het boek

Young Masters of Peace portretteert acht jonge mensen uit Kenia, Zambia en Nederland geportretteerd, waaronder drie Maasai. Deze twintigers vertellen over het leven van hun grootouders en ouders, over hun eigen leven en over hun dromen en ambities. Kolonialisme, oorlog, rassenhaat, kindermishandeling, vrouwenbesnijdenis, armoede, alcoholisme en corruptie, het zijn grote thema’s die verweven zijn met de familiegeschiedenissen van deze acht. De verhalen zijn opgetekend tijdens de MasterPeace Walk 2017. Het idee om de jongeren te interviewen ontstond tijdens de wandeling. “Er is een kloof tussen de oude en de nieuwe generatie in Afrika. De jongeren willen een nieuw Afrika, zonder corruptie, geweld en armoede”, vertelde Moses tijdens één van de gesprekken. Die nieuwe generatie gaat het doen. Niet alleen in Afrika maar overal in de wereld. Niet de ellende vormt de rode draad in de acht verhalen, maar de overtuiging van deze jonge mensen voor verandering gaan zorgen. Eén druppel in de oceaan maakt geen verschil maar deze acht druppels zijn het begin van een nieuwe golf.


Interviews en teksten Tilly van Uffelen, Judith Zadoks
Foto’s Annemiek ter Kuil
Vertalingen Annemarie Swart
Redactie Agnes Wagenaar, Ruth Zadoks
Vormgeving Geert van der Linden
Uitgeverij BreinDok
ISBN 978-94-92649-01-0