ACT – Creative Twinning

Ik ben enorm trots! We hebben namelijk een prachtige opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken ontvangen “Creative Twinning”. We gaan samenwerken met 4 MasterPeace clubs in Morocco, Bosnië Herzegovina, Albanië en Georgië (de “Twinning”) met als doel om met en voor jongeren behorend tot een gemarginaliseerde doelgroep perspectief te creëren.

In Nederland hebben we een concept ontwikkeld genaamd “ACT!” een typisch MasterPeace concept, omdat we actiegericht zijn en ACT staat ook voor “Artist Create Together”; in de betekenis dat onze visie is dat we 7 miljard talenten op deze wereld hebben en niet 7 miljard problemen; in die zin is iedereen ook een Artist!

MasterPeace is wereldwijd actief. Onze ambitie en doel is via muziek, kunst en sport mensen te inspireren en te verbinden. Om daarna met hen de dialoog aan te gaan hoe we lokaal perspectief te creëren.

Perspectief voor mensen is zelfrespect, respect voor de ander en kansen in een maatschappij die voor iedereen toegankelijk zijn. Een diverse en inclusieve samenleving.

Met Creative Twinning zijn we met onze clubs actief in 4 regio’s van de genoemde landen waar we rolmodellen en de lokale bevolking inspireren en verbinden via 4 interventies”

  • 32 Walls of Connection; samen je droom van verbinding visualiseren;
  • 800 Stories; de kracht van storytelling; indrukwekkende persoonlijke , authentieke verhalen;
  • 20 concerten;Roel van Velzen schrijft een speciale Hymne en zal optreden met lokale rolmodellen in 4 landen, en we bieden lokale talenten een podium;
  • Een online muziekcompetitie waar we lokale bands vragen hun ACT! Song te uploaden
  • 30 Great Minds Meetings met alle betrokkenen (jongeren, ouderen, overheden, bedrijfsleven) in de regio’s waar we actief zijn bij elkaar te brengen. Via dialoog bespreken wat ons bindt en hoe we gezamenlijk een community kunnen bouwen waar iedereen toegang heeft tot onderwijs, tot werk. Een diverse samenleving die mensen in- en niet uitsluit.

Samen met de Universiteit van Utrecht (professor Catrin Finkenauer) hebben we een transformatiemodel ( PDF ) ontwikkeld die we in via Creative Twinning zullen uittesten.

Ik zal u op de hoogte houden via deze maandelijkse blog..

Aart Bos - Global Leadership

Aart Bos - Global Leadership