Bob Scherrenberg van Overvecht Vastgoed wint de eerste Nelson Award Utrecht!


Dit jaar heeft de eerste Utrechtse editie van de Nelson Award plaatsgevonden. Maatschappelijk bewuste ondernemers zijn in het zonnetje gezet.


De Nelson Award

‘Nelson’ is een verwijzing naar Nelson Mandela. De prijs is door de internationale vredesbeweging MasterPeace in het leven geroepen voor mensen en organisaties die het verschil maken in hun eigen omgeving. Waarbij mensen en organisaties kiezen voor positieve en maatschappelijk bewuste actie.
De Volksbank, Utrechtse Uitdaging en Vrijwilligerscentrale Utrecht hebben het initiatief genomen om met het concept van de ‘Nelson Award’ Utrechtse ondernemers te laten nomineren. Het nomineren is gebeurt door de Utrechters zelf. Op deze manier krijgen de genomineerde ondernemers de aandacht en erkenning die ze verdienen.
Uitgangspunt van de Nelson Award is dat alle genomineerden er toe doen, omdat ze allemaal een relevante bijdrage aan de Utrechtse maatschappij bieden. In die zin is de Nelson Award geen wedstrijd, maar bedoeld om juist een breed palet aan maatschappelijk bewuste ondernemers in het zonnetje te zetten.

Het nominatieproces

Via de MasterPeace website hebben Utrechters genomineerden aangedragen. Het ging hierbij om commercieel bedrijven uit de stadsregio Utrecht, die onafhankelijk zijn van subsidies, die zich al meerdere jaren inzetten om Utrecht maatschappelijk sterker te maken en die hun geld en kapitaal verantwoord investeren.
Vervolgens heeft een commissie, bestaande uit een diversiteit van Utrechters, een eindselectie gemaakt van de vijf uiteindelijke genomineerden. De commissie heeft hierbij gekeken naar onderstaande criteria.

    Een Nelson…

  • maakt het verschil in zijn/haar omgeving;
  • kiest voor maatschappelijk positieve actie;
  • is betekenisvol voor anderen;
  • zet zich structureel en meerjarig in;
  • maakt Utrecht maatschappelijk sterker.

Klik hieronder op de vijf genomineerden en lees hun verhaal!

De uitreiking

Op woensdag 13 juni 2018 stonden de vijf genomineerden op het podium in het imposante A.S.R. gebouw. De uitreiking was onderdeel van de beursvloer. Jaarlijks georganiseerd door de Utrechtse Uitdaging en de Vrijwilligerscentrale Utrecht.
De middag begon met de opzwepende beats van wereldberoemde Utrechtse rapper Jermain Bridgewater. Hij rapte over de noodzaak dat we allen in actie komen voor een betere wereld. Het publiek deed enthousiast mee.
Na Jermain gaf dagvoorzitter Rob Koops kort het woord aan Maarten van Hasselt (Volksbank) en Aart Bos (MasterPeace) waarna overgeschakeld werd naar het belangrijkste onderdeel van de uitreiking: de verhalen van de vijf genomineerde Nelsons!
Stuk voor stuk zijn het verhalen die de moeite waard zijn om gehoord te worden. Maar zoals dat vaker gaat, uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn…
Maar voordat de winnaar bekend werd, gaf rapper Jermain nog een ode aan de Nelsons! Een speciaal gemaakte ‘a capella’ rap! Zie hieronder.

Wethouder Maarten van Ooijen had uiteindelijk de eer om de eerste winnaar van de Utrechtse Nelson Award bekend te maken… Bob Scherrenberg van Vastgoed Utrecht! Gefeliciteerd Bob!

Hij gaat ervandoor met het felbegeerde Nelson beeldje. Dit bronzen beeldje is ontworpen door kunstenaar Nelson Carrilho. Bekend van het beeld in het Vondelpark ter nagedachtenis van Kerwin Duinmeyer. Deze Antilliaanse jongen is vermoord vanwege de kleur van zijn huid. Het kunstwerk ‘Rise’ is geïnspireerd op de volgende uitspraak van Nelson Mandela: “The greatest glory in living, lies not in never falling, but in rising everytime we fall!”

In samenwerking met:


Zie hier meer fotos van de uitreiking: