Bonifatiuscollege (PCOU Willibrord)


MasterVlog

Projecten in the picture

Na een inspirerende workshop met praktische tips en tricks over het filmproces op het Bonifatiuscollege, zijn zowel de leerlingen als de docent zeer gemotiveerd om bij te dragen aan de MasterVlog. Deze compilatie van films, vlogs en nieuws vanuit de deelnemende scholen zal de projecten in de spotlight zetten en dat is precies wat nodig is bij het Bonifatiuscollege.

Op deze school zijn namelijk 6 leerlingen bezig met twee projecten. Hiervoor hebben ze om de twee weken zelfs een speciaal Nelson-uur. Het ene project betreft het opbouwen van een duurzame en gezellige kantine in de school. Het andere project is gefocust op het creëren van meer besef voor zorgleerlingen (autisme, dyslexie, ADHD) bij klasgenoten. Zij gaan een filmpje maken, waarin uitgelegd wordt wat een zorgbegeleider is, waarom zij extra tijd hebben voor een toets en waarin zorgleerlingen zelf aan het woord komen.

Het is mooi om te zien hoe deze stille, maar super enthousiaste krachten zich in willen zetten voor een fijnere schoolomgeving. Olaf verwoordde het zo; “Ik wil graag de andere zorgleerlingen helpen, omdat ik er zelf ook een ben.” En Ilse benadrukte dat ze altijd al wilde bijdragen, maar na de kick-off van Talent & Verbinding en de lunch met Shirin Ebadi wist ze het zeker en meldde ze zich aan.
BonifatiusBonifatius
Bonifatius