Innoss’B

Bij MasterPeace wordt er principieel gekozen om artiesten uit de conflictgebieden aan het woord te laten tijdens MasterPeace in Concert. In eigen land hebben zij soms miljoenen volgers en door aan MasterPeace mee te werken heeft dat juist ook in conflictgebieden een motiverend en mobiliserend effect.Innoss’B

De 17 jaar oude zanger en rapper Innoss’B werd geboren in het oosten van Congo. Hij groeide op in een van de armste, door armoede gekenmerkte wijken van Goma. Op zesjarige leeftijd was hij al druk bezig met muziek – samen met zijn broers vormde hij de band Maisha Soul. In 2010 won Innoss’B de Congolese versie van Idols met meer dan 1.3 miljoen stemmen van het volk. Hij kreeg 25.000 dollar en mocht een single opnemen met Akon. Innoss’B besloot direct een deel van zijn gewonnen geld aan zijn school te schenken. Vanaf het moment dat hij de competitie won is het heel hard gegaan met de carrière van Innoss’B. Hij schreef veel hiphop- en R&B-nummers en haalde daarmee alle belangrijke hitlijsten van Afrika.


5 mei

Innoss’B gebruikt zijn muziek om de wereld te veranderen en zijn vredesboodschap over te brengen. In 2013 deed hij dit samen met VanVelzen, de ambassadeur van MasterPeace. VanVelzen reisde naar Congo om samen met Innoss’B een vredesconcert te geven. 5 Mei werden de rollen omgedraaid en lieten VanVelzen en Innoss’B al met al zo’n 200.000 mensen zingen en dansen voor vrede op de bevrijdingsfestivals van Assen, Wageningen en Zwolle.

Links: VanVelzen en Innoss’B met de vlaggen van Congo, Nederland en natuurlijk MasterPeace.