MasterPeaceWalk Maasailand – 10-18 mei 2018

masaai-2
foto: Rijk Smitskamp


Wandel samen met de Maasai 100 kilometer door het prachtige Maasailand in Kenia. Leef, eet en slaap midden in de natuur samen met unieke mensen van verschillende achtergronden, uit Europa en ander Westerse landen, uit Maasailand en andere delen van Kenia. Wandel pratend of in stilte en leer van elkaar. Keer terug met nieuwe inzichten op zowel persoonlijk als professioneel vlak.


Draag bij aan de visie van MasterPeace:

 • Het ondersteunen en creëren van vrede door middel van dialoog en stilte.
 • Het mobiliseren van talenten voor een duurzame toekomst met minder (gewapende) conflicten.
 • Versterken van het bewustzijn over het belang van onze natuur en duurzaamheid.

Wat gaat deze tocht jou brengen?

 • Leer van de waardevolle aspecten van de Maasai cultuur en de visie van de Maasai op leiderschap.
 • Ervaar wat het is om je hectische leven los te laten en eenvoudig te leven in de natuur.
 • Ervaar de waarde van dialoog en talentontwikkeling.
 • Verbreed je visie door gesprekken met Maasai krijgers, lokale leiders, dorpsoudsten, vrouwen, leraren en families.

Wat vragen we van jou?

 • Verbind, leer, deel en inspireer elkaar.
 • Breng inspiratie met jouw visie, kennis en ervaring.
Met wie?

Deel dit avontuur met:

 • 24 deelnemers uit Nederland en andere Westerse landen: ondernemers, leiders, creatieven en studenten
 • 24 Maasai deelnemers via MasterPeace Maasailand: lokale leiders, dorpsoudsten, krijgers, jongeren, vrouwen, leraren en families
 • Jongeren van MasterPeace Kenya uit Nairobi
Aanmelden

Na de succesvolle edities van 2014, 2015 en 2017 zal de vierde editie van de MasterPeaceWalk Maasailand plaatsvinden van 10 mei tot 18 mei 2018.

Meld je hier aan!
Meer weten?

  • Ben je inmiddels enthousiast en nieuwsgierig geworden? Stuur dan een

email

  voor het programmaboekje met achtergronden en praktische informatie.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Waarom de MasterPeaceWalk Maasailand?

De MasterPeaceWalk is voor Ezekiel een wijze om vorm te geven aan het hoofddoel van MasterPeace Maasailand, namelijk promoten van en zorgdragen voor vrede. Daarnaast biedt het lokale mensen de kans om hun gezin te onderhouden in een stuk land dat vaak getergd wordt door droogtes.

Gidsen, beveiligers, chauffeurs, koks, kunnen allemaal op termijn (dankzij de MasterPeaceWalk) een nieuwe bron van inkomsten aanboren. Daarnaast wordt de mogelijkheid van eco-toerisme in Maasailand weer belicht. Ook biedt de MasterPeaceWalk de gelegenheid om aan de bevolking te laten zien dat Ezekiel geen roepende in de woestijn is,
maar onderdeel uitmaakt van een veel grotere wereldwijde grassroot organisatie, die bouwt aan het mobiliseren van talenten in een sociaal duurzame wereld met minder (gewapende) conflicten.
Ezekiel Ole Katato

Ezekiel Ole Katato leeft in Maasailand. Hij is elder van zijn stam, founder van MasterPeace Maasailand en president van AMLI.
 In Maasailand zijn de meeste mensen pastoralists (herders) en hun focus is volledig op hun kudde gericht. De kudde is hun werk, hun status, hun leven, hun voedselbron, hun kapitaal, hun oudedagsvoorziening, hun alles. In tijden van droogte is land om te grazen schaars. Herders en stammen onderling vechten letterlijk om het goede land.

Ezekiel introduceerde onder de Maasai de dialoog. Samen onder de boom met de stamoudsten bespreken hoe in tijden van schaarste dit probleem samen op te lossen, in plaats van elkaar de hersens inslaan. Ezekiel roept de jonge Maasai op om de focus niet alleen op de kudde te hebben, maar minder afhankelijk daarvan te worden en verantwoordelijkheid te nemen voor hun toekomst. Een toekomst van een rijke cultuur in een veranderende wereld. Een van de leidende vragen in dat proces is: Hoe bewaar je je eigenheid (authenticiteit) in een snel veranderende wereld?


Ezekiel Ole Katato
De derde editie in 2017

In februari hebben we met ruim 30 Nederlanders onze derde MasterPeaceWalk in het land van de Maasai gehouden. Ezekiel is (links op de foto) onze meest kleurrijke Club leider. In 6 dagen hebben we met ongeveer 40 Maasai uit zijn community gewandeld, plezier gemaakt en van elkaar geleerd. We hebben nieuwe inzichten opgedaan over de kracht van elkaars tradities en cultuur (respect voor ouderen, de positie van de vrouw bijvoorbeeld), over de kracht van de natuur en over onze persoonlijke ontwikkeling.

Tijdens onze wandeling hebben we enkele scholen bezocht en het door onze partner Aflatoun en ons ontwikkelde “peacebuilding curriculum” gedeeld. Met onze andere partner Nudge en de 3 winnaars van hun Global Leadership Challenge hebben we met de lokale bevolking gesproken over de klimaat uitdagingen en hoe we met lokale instanties oplossingen hiervoor kunnen bedenken.

Deze reis bood een indrukwekkende en persoonlijke ontdekking van de unieke Maasai cultuur die ook ons raakt en aanzet tot nadenken over onze rol in de samenleving.

Hier staat MasterPeace voor: creatief mensen inspireren en uitdagen hun talenten in te zetten voor een duurzame samenleving.Ron Kevenaar
“A once in a life time opportunity to really connect with the Maasai people in Kenia and really experience their culture, traditions and lifestyle.”
Ron Kevenaar Thieme Meulenhoff


Laura Frerichs
“Het is echt geweldig om ver van huis te zijn en je geen toerist te voelen. Het is een geweldige ervaring om op deze manier met een cultuur in aanraking te komen en daar helemaal in op te gaan. Je voelt je echt een van hen. Op deze manier leer je een cultuur echt kennen.”
Laura Frerichs Erasmus Centre for EntrepreneurshipLia van Vliet
“Een inkijkje in de wereld van de Maasai waarbij hun puurheid mij ontroerde, de kracht van de stilte tijdens het eerste uur wandelen en het fantastische groepsproces dat voor een verbinding zorgde tussen onze zo verschillende werelden. Een reis om nooit te vergeten.”
Lia van Vliet Zorgpartners Midden Holland