NELSON AWARD ALKMAARDit jaar vindt de eerste Alkmaarse editie plaats van de Nelson Award. Waarbij maatschappelijk betrokken burgers in het zonnetje worden gezet.


Waarom de Nelson Award

‘Nelson’ is een verwijzing naar Nelson Mandela. De prijs is door de internationale vredesbeweging MasterPeace in het leven geroepen voor mensen en organisaties die het verschil maken in hun eigen omgeving. Waarbij mensen en organisaties kiezen voor positieve en maatschappelijk bewuste actie.

Leerlingen van het Dalton College en SNS nemen nu het initiatief voor de Nelson Award in Alkmaar. Een award voor en door inwoners van Alkmaar. Iedereen kan inwoners nomineren die zich maatschappelijk inzetten. Op deze manier krijgen de genomineerden de aandacht en erkenning die ze verdienen.

Uitgangspunt van de Nelson Award is dat alle genomineerden er toe doen, omdat ze allemaal een relevante bijdrage aan de Alkmaarse maatschappij bieden. In die zin is de Nelson Award geen wedstrijd, maar bedoeld om juist een breed palet aan maatschappelijk bewuste burgers in het zonnetje te zetten.


Meld jouw Nelson aan!

Vul het onderstaande formulier in om jouw buurvrouw, vader, juf, kapster, welke maatschappelijke betrokken Alkmaarder dan ook als Nelson aan te melden.

Een commissie selecteert vijf Nelsons

Een commissie bestaand uit een diversiteit van Alkmaarders maakt een eindselectie van alle genomineerden. Deze genomineerden staan in september op het podium. Dan laat de commissie weten wie de felbegeerde Nelson Award in ontvangst mag nemen. Elk van de 5 genomineerden krijgt de kans om zijn/haar verhaal te doen tijdens de uitreiking, omdat ze allemaal een relevant verhaal hebben dat gehoord mag worden!

Aanmeldformulier Nelson Award

Voornaam genomineerde*

Achternaam genomineerde*

Wat maakt de genomineerde een Nelson?*

Contactgegevens genomineerde

E-mailadres genomineerde*

Telefoonnummer genomineerde

Genomineerd door:

Jouw voornaam*

Jouw achternaam*

Jouw E-mailadres*

Jouw telefoonnummer