Nelson Award politie Iftar – 16/6/2017

Politie Iftar

Politie Iftar 2017 Nelson Award uitreiking

 

Hafida Boussantouh kreeg vrijdagavond 16 juni namens de politie eenheid Rotterdam de Nelson Award uitgereikt. Politiechef Frank Paauw overhandigde haar de award als waardering voor haar waardevolle bijdrage aan de (sociale) veiligheid in de Rotterdamse wijk Schiemond.

De politie wilde haar waardering uitspreken voor mensen en netwerken die helpen met het leggen van verbinding en die als ”local changemakers” het verschil maken in het bevorderen van de veiligheid en verbondenheid in wijken. Het is voor de tweede keer dat de award namens de politie aan iemand is uitgereikt. Vorig jaar ontving Mohammed Mejdoubi de award, coördinator bij de stichting Meion, die zorgt voor de inzet van ambulante jongerenwerkers en horecastewards in de uitgaansgebieden van de stad Rotterdam.

Hafida Boussantouh – Moeder van de wijk Schiemond

Hafida is een alleenstaande Marokkaanse moeder met een zoon van 16 jaar. Ze heeft zware tijden gekend, maar heeft de moed nooit opgegeven en altijd geknokt om haar plek te vinden in de Nederlandse samenleving. En dat is meer dan gelukt. De Rotterdamse wijk Schiemond kent een aantal flinke uitdagingen. Hafida begon met kleinschalig koken in de wijk om geld te kunnen verdienen om haar droom voor de wijk Schiemond te kunnen verwezenlijken. Het koken is nu zo groot geworden dat per week tussen 70 en 100 gerechten elke donderdag in het Huis van de Wijk afgehaald en genuttigd worden. Naast deze basisactiviteit initieert Hafida tal van andere activiteiten die bijdragen aan de (sociale) veiligheid in de wijk, zoals: kooklessen, buurt bestuurt (aanpak hard rijden, hondenpoep en contact met de buren), stratenaanpak Schiemond (per maand de totaalaanpak van een straat met alle partners), voetballen in de wijk met diverse partners, organiseren van BHV- en EHBO-cursussen, paasontbijt voor de wijk, Iftarmaaltijden voor de wijk, lid van project Hand in Hand voor Diversiteit. Hafida is zeker een Nelson die in de wijk Schiemond en in Rotterdam HET verschil maakt.

Politiechef Frank Paauw: “Ik kijk terug op een zeer positieve avond met mooie gesprekken, indrukwekkende podiumoptredens en intense blijdschap bij de Nelson winnares. Stuk voor stuk elementen, die zorgden voor een ontzettend goede sfeer van verbondenheid onder de ruim 250 gasten. Die verbondenheid is precies waar we deze avond als politie voor bedoeld hebben!”.

Lees meer op: https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/16/07-hafida-boussantouh-wint-be-a-nelson-award-tijdens-politie-iftar.html