Nelson Award Utrecht

Dit jaar vindt de eerste Utrechtse editie plaats van de Nelson Award. Waarbij maatschappelijk bewuste ondernemers in het zonnetje worden gezet.


Waarom de Nelson Award

‘Nelson’ is een verwijzing naar Nelson Mandela. De prijs is door de internationale vredesbeweging MasterPeace in het leven geroepen voor mensen en organisaties die het verschil maken in hun eigen omgeving. Waarbij mensen en organisaties kiezen voor positieve en maatschappelijk bewuste actie. De Volksbank, Utrechtse Uitdaging en Vrijwilligers Centrale Utrecht nemen nu het initiatief om met het concept van de ‘Nelson Award’ Utrechtse ondernemers te laten nomineren. Het nomineren gebeurt door de Utrechters. Op deze manier krijgen de genomineerde ondernemers de aandacht en erkenning die ze verdienen. Uitgangspunt van de Nelson Award is dat alle genomineerden er toe doen, omdat ze allemaal een relevante bijdrage aan de Utrechtse maatschappij bieden. In die zin is de Nelson Award geen wedstrijd, maar bedoeld om juist een breed palet aan maatschappelijk bewuste ondernemers in het zonnetje te zetten.

Het nominatieproces

We laten de Utrechters zelf genomineerden aandragen via deze website. Vervolgens zal een commissie bestaand uit een diversiteit van Utrechters een eindselectie maken van de uiteindelijke genomineerden. In de nominaties gaan we voor een mix van veschillende soorten bedrijven.

Welke ondernemers en ondernemingen kunnen genomineerd worden:

  • Het is een commercieel bedrijf uit de stadsregio Utrecht
  • De ondernemer/onderneming is onafhankelijk van subsidies
  • De ondernemer/onderneming zet zich al meerdere jaren in om Utrecht maatschappelijk sterker te maken.
  • De ondernemer/onderneming investeert haar geld en kapitaal verantwoord (zie hier voor meer informatie)De genomineerden

De commissie heeft uit alle nominaties vijf genomineerden gekozen op basis van bovenstaande criteria en na het beluisteren en beoordelen van de verhalen van de genomineerden. Deze genomineerden staan woensdag 13 juni 2018 op het podium. Dan laat de commissie weten wie de felbegeerde Nelson Award in ontvangst mag nemen.

Klik hieronder op de vijf genomineerden en lees hun verhaal!


De uitreiking

De uitreiking van de Nelson Award vindt plaats tijdens de Beursvloer die jaarlijks wordt georganiseerd door de Vrijwilligers Organisatie Utrecht en de Utrechtse Uitdaging. Wil je graag bij de uitreiking zijn? Meld je dan via onderstaande knop aan. De uitreiking vindt plaats op woensdag 13 juni van 14.30 tot 15.00 uur. Met aansluitend de beursvloer. Inloop is vanaf 14.00 uur. Locatie is ASR gebouw utrecht.

Aanmelden

Op de Beursvloer krijgen maatschappelijke organisaties en bedrijven de kans om iets voor elkaar te betekenen. Lees hier meer over de beursvloer: vcutrecht.nl/beursvloer-utrecht. Elk van de 5 genomineerden krijgen de kans om zijn/haar verhaal te doen tijdens de Beursvloer, omdat ze allemaal een relevant verhaal hebben die gehoord mag worden!

In samenwerking met:

Voorgaande Nelson Award uitreikingen:

[/row]