Nelson Award Utrecht

Maatschappelijk bewuste ondernemers in het zonnetje. Dit jaar vindt de eerste Utrechtse editie plaats van de Nelson Award. Nomineer een Utrechtse ondernemer waarvan jij vindt dat hij of zij jouw buurt een betere plek maakt!


Waarom de Nelson Award

‘Nelson’ is een verwijzing naar Nelson Mandela. De prijs is door de internationale vredesbeweging MasterPeace in het leven geroepen voor mensen en organisaties die het verschil maken in hun eigen omgeving. Waarbij de mensen en organisaties kiezen voor positieve en- maatschappelijk bewuste actie. De Volksbank, Utrechtse Uitdaging en Vrijwilligers Centrale Utrecht nemen nu het initiatief om met het concept van de ‘Nelson Award’ Utrechtse ondernemers te laten nomineren. Het nomineren gebeurt door de Utrechters. Op deze manier krijgen de genomineerde ondernemers de aandacht en erkenning die ze verdienen. Uitgangspunt van de Nelson Award is dat alle genomineerden er toedoen, omdat ze allemaal een relevante bijdrage aan de Utrechtse maatschappij bieden. In die zin is de Nelson Award geen wedstrijd, maar bedoelt om juist een breed palet aan maatschappelijk bewuste ondernemers in het zonnetje te zetten.

Hoe we ondernemingen nomineren

We laten de Utrechters zelf genomineerden aandragen via deze website. Vervolgens zal een commissie bestaand uit een diversiteit van Utrechters een eindselectie maken van de uiteindelijke genomineerden. In de nominaties gaan we voor een mix van veschillende soorten bedrijven.

Welke ondernemers en ondernemingen kunnen genomineerd worden:

  • Het is een commercieel bedrijf uit de stadsregio Utrecht
  • De ondernemer/onderneming is onafhankelijk van subsidies
  • De ondernemer/onderneming zet zich al meerdere jaren in om Utrecht maatschappelijk sterker te maken.
  • De ondernemer/onderneming investeert haar geld en kapitaal verantwoord (zie hier voor meer informatie)

Via de knop hierboven kun je tot uiterlijk 6 mei een ondernemer of onderneming aandragen als genomineerde voor de Nelson Award Utrecht!


In samenwerking met:


Hoe we de winnaar kiezen

Nadat alle inzendingen voor de nominaties zijn binnen gekomen, zal een commissie de eindselectie maken en 5 genomineerden uitkiezen. Dit doen zij op basis van de bovenstaande criteria en nadat we de verhalen van de genomineerden goed hebben kunnen beoordelen en beluisteren. De commissie bepaalt vervolgens welke van de 5 genomineerden de Nelson Award mag ontvangen. De uitreiking van de Nelson Award vindt plaats tijdens de Beursvloer die jaarlijks wordt georganiseerd door de Vrijwilligers Organisatie Utrecht en de Utrechtse Uitdaging. Op de Beursvloer krijgen maatschappelijke organisaties en bedrijven de kans om iets voor elkaar te betekenen. Lees hier meer over de beursvloer: vcutrecht.nl/beursvloer-utrecht
Elk van de 5 genomineerden krijgen de kans om zijn/haar verhaal te doen tijdens de Beursvloer, omdat ze allemaal een relevant verhaal hebben die gehoord mag worden!
Planning

26 Maart tot 6 mei: inzendingen voor genomineerden door utrechters
Mei: selectie 5 genomineerden uit alle inzendingen door selectiecommissie
13 juni : Uitreikingsceremonie Nelson Award tijdens De Beursvloer

De Nelson award word uitgereikt op 13 juni bij het evenement “de Beursvloer Utrecht”. Dit zal plaatsvinden op het kantoor van ASR te Utrecht. Ook dit jaar wordt dit event georganiseerd door de Utrechtse Uitdaging en VCU voor bedrijfsleven en Utrechtse stichtingen en verenigingen.

Lees hier meer over de Beursvloer en hoe je je kunt aanmelden: www.vcutrecht.nl/beursvloer-utrecht

Voor meer informatie over de Nelson Award of de Beursvloer neem je contact op met info@utrechtseuitdaging.nl


Voorgaande Nelson award uitrekingen: