Nelson Award

Wat is de Nelson Award?

Nelson Award campagne ‘Be a Nelson’ is afgeleid van de beroemdste Nelson van allemaal, namelijk Nelson Mandela. Het is misschien niet mogelijk om precies zoals Nelson Mandela te zijn, maar het is voor iedereen mogelijk om een Nelson te zijn. Helemaal omdat zelfs Nelson Mandela ook eerst maar een onbekende Nelson was. Hij besloot zich in te zetten voor het samenbrengen van zijn land. Op deze manier kunnen wij allemaal besluiten als changemaker een bijdrage te leveren aan de maatschappij om deze te verbeteren of mooier te maken op het gebied van vrede, vrijheid, respect en verbinding. Een Nelson doet dit niet alleen met woorden, maar ook met daden.


Waarom is de Nelson Award voor jouw organisatie of bedrijf?

Veel mensen hebben deze stap al gezet en zijn op vele manieren al actief als een Nelson. Door een Nelson Award uit te reiken binnen jouw bedrijf, organisatie, wijk of stad kun je deze mensen in het zonnetje zetten en laten zien dat hun inzet gewaardeerd wordt. Met een uitreiking van het Award worden hopelijk ook anderen geïnspireerd om deze Nelsons verder te helpen en zo zelf ook een changemaker te worden. Help jij mee met het verspreiden van een olievlek van waardering, verandering en Nelsons? Introduceer dan de Nelson Award in jouw organisatie!

Geïnteresseerd in het organiseren van een Nelson Award, neem contact op met Elise Vis: elise[at]masterpeace.org.


Welke organisaties gingen jou al voor?


Ontwerper Nelson Award

De winnaars ontvangen een Nelson Award. Dit bronzen beeldje is ontworpen door kunstenaar Nelson Carrilho, bekend van het beeld in het Vondelpark ter nagedachtenis van Kerwin Duinmeyer. Deze Antilliaanse jongen is vermoord vanwege de kleur van zijn huid. Het kunstwerk ‘Rise’ is geïnspireerd op de volgende uitspraak van Nelson Mandela: “The greatest glory in living, lies not in never falling, but in rising everytime we fall!’