Oleta Adams

“Artiesten uit ieder conflictgebied”

Naast artiesten uit conflictgebieden nodigt MasterPeace ook enkele muzikanten uit, die iedereen kent in Nederland. Wat te denken van de wereldster Oleta Adams, met hits als ‘Get Here’ en het toepasselijke ‘Window of Hope’?!! En van de Senegalese wereldster Baaba Maal!? En ook de Nederlandse MasterPeace ambassadeur VanVelzen werkt mee!Oleta Adams

Oleta Adams werd als kind al gezien als een muzikaal wonder. Ze speelde op jonge leeftijd al piano en leidde in haar tienerjaren een koor. In 1990 bracht Adams haar debuutalbum Circle of One uit. Een nieuw geluid dat de muziekwereld heeft beïnvloed. Haar cover van Brenda Russell’s Get Here was een compleet nieuwe versie. Ze maakte er, met haar unieke stemgeluid, een gevoelige ‘masterpiece’ van dat de boeken ingaat als een van de mooiste ballads van deze tijd. Nu, acht albums later en met meer dan 2.5 miljoen verkochte albums, gaat Adams’ muzikale reis verder.

Oleta Adams zal tijdens MasterPeace in Concert optreden met het ZO! Gospel Choir.Oleta Adams
ZO! Gospel Choir


ZO! Gospel Choir

Het ZO! Gospel Choir bestaat uit een aantal van de beste zangers uit Amsterdam Zuidoost. Dit multi-etnische koor staat onder leiding van Berget Lewis en Shirma Rouse. Het repertoire van het koor varieert van krachtige, opzwepende black gospel tot ingetogen soulvolle nummers. ZO! Gospel Choir werd in 2011 uitgeroepen tot winnaar van het programma Korenslag, waar het koor door haar eigentijdse en eigenzinnige performance diepe indruk wist te maken op zowel de vakjury als op televisiekijkend Nederland. Het koor brengt swingende muziek vanuit een geheel nieuw perspectief. Dit feit is niet onopgemerkt gebleven. Het ZO! Gospel Choir heeft in haar korte bestaan al mogen samenwerken met gerenommeerde namen als Alain Clark, Candy Dulfer, Edsilia Rombley, Trijntje Oosterhuis en nog veel meer Nederlandse artiesten. Ook internationale grootheden waaronder Oleta Adams, Sam Smith en Whoopi Goldberg zingen graag met ZO! Gospel Choir.