Riffat Sultana & Dhroeh Nankoe

“Artiesten uit ieder conflictgebied”

Bij MasterPeace wordt er principieel gekozen om artiesten uit de conflictgebieden aan het woord te laten tijdens MasterPeace in Concert. In eigen land hebben zij soms miljoenen volgers en door aan MasterPeace mee te werken heeft dat juist ook in conflictgebieden een motiverend en mobiliserend effect.Riffat Sultana

De muzikale roots van Riffat Sultana gaan zo’n vijfhonderd jaar en elf generaties terug. Haar voorouders hebben veel betekend voor muziek in India en Pakistan. Riffat was de eerste vrouw in haar familie die haar zangtalent publiekelijk toonde. Voor een moslimvrouw in een traditioneel land was dat in haar tijd ondenkbaar. Een van de redenen dat haar optredens vandaag de dag een enorme impact hebben, is dat Riffat zingt voor alle vrouwen in haar familie die deze kans nooit hebben gehad.

Nadat haar vader, een zeer gevierd klassieke zanger in India en Pakistan, haar tegen alle verwachtingen in meenam op tournee door Europa en Amerika, werd Riffat haar muzikale ambitie een publiek geheim. Vanuit alle hoeken werd Riffat aangemoedigd, waarna ze zich volledig stortte op iets wat ze altijd al wilde; muziek. Nu, in 2014, werkt Riffat aan haar derde solo-album Songs for Pakistan. Er is niets dat haar meer tegenhoudt om haar muziek, spirit en stem te delen met het publiek. Ze is toegewijd in het bouwen van bruggen en hoopt dat haar inzet bemoedigend werkt en kansen zal bieden voor vrouwen in haar land.Riffat Sultana500
Dhroeh Nankoe-(500)

Dhroeh Nankoe

Dhroeh Nankoe is een Indiase zanger en componist. Hij heeft les gehad van de beste muziekdocenten in India, zoals Khan Bhandu Ustad, Pandit Hariprasad Chaurasia, Zia Mohiuddin Dagar and Narain Prasad. In 1994 was Dhroeh de eerste student in Europa die zijn diploma haalde in Indiase zang en muziek aan het conservatorium van Rotterdam.

Behalve zanger en componist is Dhroeh ook een multi-instrumentalist. Hij leerde als kind al harmonium, tabla, mandoline en vele percussie- en snaarinstrumenten bespelen.

Naast klassieke Indiase muziek is Dhroeh ook actief bezig met het slaan van bruggen tussen muziekstijlen en culturen. Bijvoorbeeld door het mixen van Indiase, klassieke muziek met jazz en flamenco en westerse klassieke muziek. Veel bewonderaars van Dhroeh’s muziek genoten van zijn optredens op het Ardh Kumbh Mela Festival in India, Tropeninstituut waar hij zong voor Prins Claus, op het Filmfestival van Cannes, op de Love Parade in Berlijn, op Pinkpop samen met Bløf, etc.

Dhroeh trad op met en componeerde muziek voor onder meer Fernando Lameirinhas, Leoni Jansen, Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley en Willeke Alberti.