Sustainable Development Goals

Sustainable Development Goals (SDG’s) als bouwsteen voor samenwerking

Eind september 2015 hebben alle lidstaten van de Verenigde Naties 17 ambitieuze doelstellingen, zogenoemde Sustainable Development Goals, opgesteld voor duurzame ontwikkeling van de wereld tot 2030.

De SDG’s kunnen alleen gerealiseerd worden door nauwe samenwerkingen tussen civil society, organisaties en het bedrijfsleven. MasterPeace maakt het verschil in vele steden en wijken en is een lokale implementatiepartner voor organisaties en bedrijven met interesse in duurzame ontwikkeling. MasterPeace is een grassroots organisatie; onze clubs hebben lokaal eigenaarschap. Zelf besluiten zij welke “change” zij willen maken in hun eigen omgeving. Zij identificeren doelen, prioriteiten en mogelijkheden gerelateerd aan sociale duurzame ontwikkelingen.

Onze clubs kiezen zelf de thema’s waarop zij het verschil willen maken. MasterPeace staat voor conflict preventie, daarom zit SDG 16- “Peace and Justice” bij ons allen in het DNA. Voor het bouwen van partnerschappen en kennis ligt de focus op twee essentiële SDG’s, namelijk SDG 4- “Education” en SDG 11- “Inclusive Cities and Communities”.

In Nederland heeft MasterPeace de ambitie om een voortrekkersrol te hebben bij het aangaan van partnerschappen met SDG’s als leidraad. Een voorbeeld daarvan is het onderwijsinitiatief “Talent & Verbinding”, gerelateerd aan SDG 4 en SDG 11. Dit unieke initiatief stimuleert en inspireert de inzet van persoonlijk leiderschap van leerlingen bij het creëren van positieve impact in hun wijk en school. Door middel van zelfbedachte projecten in de wijk verbeteren leerlingen de sociale cohesie in de wijk. Meer weten? https://masterpeace.nl/talent-verbinding/