Talent & Verbinding bij Cosmo Academy

 

In het najaar van 2017 hebben 350 eerste en tweedejaarsstudenten van Cosmo Academy deelgenomen aan het Talent & Verbinding programma. In totaal zijn in drie maanden tijd 32 projecten bedacht en uitgevoerd door de studenten.


Over Cosmo Academy
Cosmo Academy biedt praktijkgerichte hospitality opleidingen aan op drie ROC’s in Den Bosch, Haarlem en Heerenveen. Elk jaar studeren gemiddeld 650 studenten bij Cosmo. Naast het onderwijzen van studenten in de commerciële recreatie en toerisme dienstverlening, hecht Cosmo waarde aan belangeloze dienstverlening. Dit laatste realiseren ze door samen te werken met MasterPeace.


Het Talent & Verbinding programma bestond uit drie onderdelen:

  • Kick-off workshop gefaciliteerd door MasterPeace. Elke klas heeft deelgenomen aan een kick-off workshop. Tijdens deze workshop stond het enthousiasmeren van de leerlingen centraal. Evenals het ontdekken van hun eigen en elkaars talenten en het definiëren van (wijk)projecten. Volg deze link voor een video-impressie
  • Projectuitvoering en –begeleiding. Na de kick-off workshop zijn de studenten zelfstandig aan de slag gegaan met het uitvoeren van hun zelfbedachte project. Ze hebben dit in groepjes van vier tot zes studenten gedaan. Ze werden hierbij begeleid door de klassencoaches. De uitvoering van de projecten konden de studenten inzetten voor studiepunten.
  • Jurysessie. Een jury, bestaande uit een afvaardiging vanuit MasterPeace en Cosmo Academy, heeft in de laatste week voor de kerstvakantie per locatie het mooiste project gekozen. Waarbij gekeken is naar creativiteit, teamwerk, betrokkenheid klas/school/wijk en de presentatie van de projectresultaten. De winnaars zijn uitgenodigd om een concert naar keuze van Diggy Dex bij te wonen. Diggy Dex is een Nederlandse rapper en ambassadeur van MasterPeace.