UNIC


MasterVlog

Op UniC is sinds 28 maart het vloggen bekend gemaakt door middel van een vlogworkshop. Leerlingen leerden de techniek achter het vloggen en gingen daarna vol goede moed zelf aan de slag. Het leuke aan deze workshop was dat er maar liefst 40 leerlingen meededen én dat U in de Wijk, lokale tv-zender van Utrecht, langskwam om de vorderingen vast te leggen. Zo zullen dus ook leerlingen van UniC een plekje krijgen in de MasterVlog!

Challenges

Vele leerlingen van UniC zijn bezig geweest met zogenoemde Challenges om hun wijk eerst eens onder de loep te nemen met wijkanalyses, infographics en een ‘Crazy 88’ opdrachtenspel. Na al dit onderzoek kwamen de ideeën voor wijkprojecten soepel op gang en werden projectgroepjes door de Challenge Game door projectmanagement proces geleid. Hieruit is onder andere het volgende uit voort gekomen:

Handtekeningenactie 

Hiernaast lees je een tweet van de Gemeenteraad die een stapel handtekeningen ontving van een projectgroepje. Zij willen graag meer fietsenrekken in de Twijnstraat zien en hebben hiervoor dus actie ondernomen.

Minder hard scheuren door de Kanaalstraat, Lombok 

Verder is er een krantenartikel verschenen over twee leerlingen van UniC (pagina 3). Ook hebben ze een filmpje gemaakt over hun project, welke je hiernaast kunt bekijken.

De leerlingen besloten aandacht te vragen voor de hardrijders in de Kanaalstraat door met verkeersborden langs de weg te gaan staan. Wieke Glas en Noor Schoonheijm ontdekten door middel van interviews met de bewoners en uit eigen ervaring (wonend in Lombok), dat dit erg speelt in de wijk. Vooral wijkbewoners met kinderen ervaren dit. “Daarom besloten wij hiermee iets te gaan doen. Maar om scheurende jongeren, onze doelgroep, te bereiken, moesten we gepaste teksten bedenken om de aandacht te trekken”, aldus Wieke. Dat is ze zeker gelukt met de tekst; ‘SEX! Okay, now we have your attention, please slow down and drive save!’ Hierop kregen ze natuurlijk veel reacties, mensen waren nieuwsgierig en het sprak de jonge automobilisten zeker aan. “Ze reden een stuk langzamer toen wij er stonden”, concludeert Noor.


Bestand_002   Bestand_000

UniC