VN Vredesprijs

Tijdens het United Nations Correspondents Association Gala in New York ontvingen wij een award voor onze inspanningen voor het bouwen aan vrede. Secretaris-generaal van de VN, Ban-ki Moon, overhandigde deze bijzondere erkenning gedurende de jaarlijkse UNCA ceremonie. Tevens werden speciale awards uitgereikt aan MasterPeace ambassadeurs Emmanuel Jal, voormalig kind soldaat en nu hip hop activist voor de vrede en zanger DMC (Darryl McDaniels). Stevie Wonder en Michael Douglas werden ook erkend voor hun humanitaire inspanningen. Verder beloonde de UNCA vier VN-correspondenten met een prijs voor een hun uitmuntende journalistieke prestaties.

“We zijn vereerd om deze erkenning namens de wereldwijde MasterPeace beweging in ontvangst te mogen nemen. De razendsnelle groei van MasterPeace hebben we te danken aan de vele collectieve acties van wereldburgers die de afgelopen drie jaar hun unieke talenten hebben ingezet voor het bouwen aan vrede,” zegt Mohamed Helmy, medeoprichter en CEO van MasterPeace. “We zullen onze misse blijven uitdragen om zo de dialoog door middel van kunst, muziek en onderwijs te bevorderen. Dit gaan we vieren met grote wereldwijde evenementen, waaronder het ‘MasterPeace in Concert & Peace Conference’ op de komende ‘Internationale Dag van de Vrede’ op 21 september 2014.”

“Muziek is een krachtig middel voor de vrede. We zijn dan ook vereerd met MasterPeace ambassadeurs als Emmanuel Jal en DMC en hebben genoten van hun optreden tijdens het UNCA Gala. Met hun inspanningen voor ‘We want peace’, zetten ze hun muziek in als taal voor de vrede,” reageert Ilco van der Linde, MasterPeace medeoprichter. Hij vervolgt: “We kijken ernaar uit nog meer, sociaal bewuste, wereldmuzikanten samen te brengen om vrede te vieren en onder de aandacht te brengen op de Internationale Dag van de Vrede 2014.”