Young Masters of Peace boek lancering – 1/6/2017

YMOP team

Interviews en teksten: Tilly van Uffelen, Judith Zadoks
Foto’s: Annemiek ter Kuil
Vertaling: Annemarie Swart
Redactie: Agnes Wagenaar, Ruth Zadoks
Vormgeving: Geert van der Linden
Uitgeverij BreinDok

 


Het boek

Op 1 juni 2017 is het boek Young Masters of Peace gelanceerd tijdens de reünie van de MasterPeace Walk 2017. Tweeënzeventig pagina’s met bijzondere verhalen van acht jonge mensen uit Kenia, Zambia en Nederland en prachtige foto’s. Alle betrokkenen hebben belangeloos meegewerkt aan het boek en daarom gaat onze dank naar hen uit.

Young Masters of Peace

Young Masters of Peace portretteert acht jonge mensen uit Kenia, Zambia en Nederland, waaronder drie Maasai. Deze twintigers vertellen over het leven van hun grootouders en ouders, over hun eigen leven en over hun dromen en ambities. Kolonialisme, oorlog, rassenhaat, kindermishandeling, vrouwenbesnijdenis, armoede, alcoholisme en corruptie, het zijn grote thema’s die verweven zijn met de familiegeschiedenissen van deze acht. De verhalen zijn opgetekend tijdens de MasterPeace Walk 2017. Het idee om de jongeren te interviewen ontstond tijdens de wandeling. “Er is een kloof tussen de oude en de nieuwe generatie in Afrika. De jongeren willen een nieuw Afrika, zonder corruptie, geweld en armoede”, vertelde Moses tijdens één van de gesprekken. Die nieuwe generatie gaat het doen. Niet alleen in Afrika maar overal in de wereld. Niet de ellende vormt de rode draad in de acht verhalen, maar de overtuiging van deze jonge mensen voor verandering gaan zorgen. Eén druppel in de oceaan maakt geen verschil maar deze acht druppels zijn het begin van een nieuwe golf.

De volgende stap voor dit boek is om deze verhalen een weg bieden naar zoveel mogelijk mensen. Daarbij kun jij helpen:

Bestel het boek voor € 24,95 op www.breindok.nl of door een mail te sturen naar info@zadoks.nl met het aantal exemplaren en je adresgegevens. Je krijgt dan de boeken toegestuurd. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.

[/row]